Waar ging het mis tussen links en de republiek?

Precies honderd jaar geleden riep Troelstra de socialistische revolutie uit in Nederland. Hij vond de monarchie maar achterhaald. Anno 2018 roemt de PvdA het koningshuis als ‘verbindende factor‘, terwijl ook de SP, PvdD & Denk niet van afschaffen willen weten. Alleen GroenLinks pleit nog openlijk voor een republiek.

Troelstra’s novembercoup

Reden genoeg om eens stil te staan bij Troelstra’s mislukte novembercoup en hoe deze de relatie tussen links en het koningshuis beĂŻnvloedde. Tijdschrift De Republikein heeft op 14 november een spannende avond samengesteld met sprekers als Rob Hartmans (Groene Amsterdammer), Piet Hagen (biograaf Troelstra) & Arie van der Zwan (PvdA-ideoloog).

Het volledige programma lees je hier terug.

Meld je gratis aan – 14/11 – 20:00 – Spui25 Amsterdam

Aanmelden kan via deze link

Avatar
Bram Van Montfoort
Het koningshuis heeft een pr-budget van miljoenen plus een staatsomroep. Het RG heeft een Bram. Als enige betaalde medewerker van de vereniging zet hij zich 16 uur per week in om het republikeinse geluid te verspreiden.

2 REACTIES

  1. Beste mensen ook GroenLinkse Kamerleden hebben allemaal voor hun zetel trouw gezworen aan de Grondwet, akkoord, maar ook nog eens expliciet aan mijnheer de Koning en dat is niet normaal.
    Ook Groenklinkse Kamerleden gewoon gezworen orangisten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here