Wat zeggen de cijfers?

Het vertrouwen in Willem-Alexander is gedaald volgens IPSOS, nog maar 47% staat achter de koning. Wat zeggen dit soort cijfers eigenlijk? En hoe oud is de gemiddelde republikein? Klopt het beeld van het Republikeins Genootschap als clubje boze oude mannen?

Campagnemanager Bram van Montfoort en voorzitter Floris Müller bespreken de meest recente opiniepeiling van IPSOS over monarchie en republiek. Hoe kan het dat 60% voor de monarchie is, maar nog slechts 50% voor erfopvolging? Wat is precies het verschil?

Update Republiek is een nieuw maandelijks programma op YouTube over monarchie en republiek.

Vragen kun je sturen naar update@republikeinen.nl

In de uitzending genoemd:

Avatar
Bram Van Montfoort
Het koningshuis heeft een pr-budget van miljoenen plus een staatsomroep. Het RG heeft een Bram. Als enige betaalde medewerker van de vereniging zet hij zich 16 uur per week in om het republikeinse geluid te verspreiden.

3 REACTIES

 1. Wat een ophef over het ( koningshuis) dat bestaat al sinds de geboorte van Wilhelmina niet meer. Immers Wilhelmina is verwekt door de kamerheer en niet door Willem 3 zie ook Mata Hari ( Thomas Ros). Voorts de baby wisseling Juliana ,een dochter uit een boeren gezin welke geruild is voor de dochter van Wilhelmina die een kind baarde met het Down syndroom.
  Zie voor uitvoerige informatie Pateo TV De leugens van oranje.

  Vriendelijke groet.

  Ton Balster.

  • Wij gaan als republikeinen niet akkoord met het principe van erfopvolging. Dus of iemand de ‘echte’ nazaat is doet dan niet ter zake. Wilhelmina-biograaf Dik van der Meulen (zelf republikein) heeft overigens het gerucht over De Ranitz uitgebreid onderzocht en geen bewijs gevonden.

 2. @ Bram van Montfoort
  Daarentegen hebben J.G. Kikkert en Tom Couzy in het verleden de zaak ook onderzocht en die komen tot heel andere conclusies, dan Wilhelmina biograaf Dik van der Meulen. Dat er zelfs twijfel bestaat binnen de vermeende Koninklijke Familie (voor mij zijn het gewoon oplichters, sinds 1702 het verlies van het Prinsdom Orange in Frankrijk en het overlijden van stadhouder Willem III), blijkt wel uit dat Margarita en Edwin de Roy van Zuijdewijn destijds DNA aan het verzamelen waren om het te gaan checken met het zogenaamde Romanov DNA. Alleen een DNA-onderzoek kan uitsluitsel bieden in deze belangrijke zaak. Ook mag het Republikeins Genootschap hier wel eens vragen opstellen, in verband met rechts(on)gelijkheid i.v.m. de Strafwet DNA verdachten en de meer dan 100.000 Nederlanders, die inmiddels al DNA hebben moeten afstaan voor de DNA databank. Zo meteen is in de toekomst de enige familie, waarvan geen DNA is opgeslagen, de zogenaamde (nep) Oranje familie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here