Britten laten het koninklijk huwelijk links liggen

Anders dan je misschien uit de media mag geloven, geven de Britten weinig om het huwelijk tussen prins Harry en Meghan Markle. De Britse zusterorganisatie van het Republikeins Genootschap Republic toonde afgelopen week aan dat tweederde van de Britten het nieuws rond ‘the wedding’ niet volgen.

Veel monarchisten in Groot-Brittannië betuigen dat het koninklijke huwelijk ook veel toeristen naar Londen trekt; ook dat verkooppraatje werd echter door de Britse Republikeinen onderuit gehaald. De voltrekking wordt weliswaar in een groot aantal landen uitgezonden; maar weinig boeken een ticket naar de hoofdstad om langs de route te kunnen staan. Voorzitter Graham Smith van Republic vroeg cijfers op bij het Britse bureau voor toerisme. Dit weekend mag de metropool juist op minder bezoekers dan normaal rekenen.

Het Republikeins Genootschap is dit weekend wel in Londen; een afvaardiging van onze vereniging vergadert tot en met maandag met Europese collegae van de AERM (Alliance of European Republican Movements). Op de agenda staan onder meer ledenwerving, benadering van de media en kostenbeheersing. Vanmiddag vindt tegens een bijeenkomst plaats van Republic waarbij de Europese afvaardigingen eregast zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw comment!
Geef uw naam in