Nieuwe naam na fusie republikeinen

Floris Müller - 14 mei 2017

NRG wordt RG

Na een scheiding van enkele jaren bundelen verschillende republikeinse fracties in Nederland hun krachten. Het Nieuwe Republikeins Genootschap (NRG) en het Republikeins Genootschap (RG) gaan vanaf nu door onder de naam Republikeins Genootschap.

Leden van het NRG stemden gisteren op de halfjaarlijkse Algemene Ledenvergadering in Utrecht in met een fusie met de zusterorganisatie en een naamswijziging. Op de bijeenkomst werd ook meteen een nieuw logo voor de club gepresenteerd.

“Een historisch moment”, aldus NRG-voorzitter Hans Maessen, “de republikeinse familie is weer samen”. In zijn toespraak voor de ledenvergadering van het NRG benadrukte oud-RG-voorman Ulli d’Oliveira het belang van samenwerking: “door gezamenlijk op te trekken kunnen we als nooit tevoren discussie over de achterhaaldheid van de monarchie aanwakkeren.”

Online

Uniformiteit sterkt bovenal de vindbaarheid en herkenbaarheid van de republikeinen online, meent secretaris Floris Müller van het RG. Müller is nauw betrokken bij aanpassing van de naam en het logo van de vereniging op sociale mediapagina’s. Ook is de secretaris betrokken bij de lancering van de nieuwe site van het RG; medio juni moet dat platform gelanceerd worden binnen de nieuwe stijl. De site houdt het bekende adres, republikeinen.nl.


Deel dit artikel: